Winter, je wilt wolven gaan schieten, maar je vrouw verstopt je warme kleren. Een Rus gaat dan in z'n blootje.

----------------------

Aanvulling: Inmiddels werd ik er door mijn trouwe lezer Gerard van der Wardt op gewezen dat onderstaand filmpje waarschijnlijk in scène is gezet. (“Kom de laatste tijd vaker dit soort filmpjes tegen, stoere Russen die naakt de kou trotseren”). Ik denk dat hij gelijk heeft.
 

Jager.png

Waar zich dit precies afspeelt, weet ik niet. Ja, in de Oeral, meldt degene die het filmpje op Twitter deelde, maar de Oeral is nogal uitgestrekt. Hoe dan ook, het volgende is hier aan de hand.

Twee man op een sneeuwscooter zijn op de terugweg van twee dagen jagen. Plots doemt een tegenligger op. Dat gebeurt in deze contreien van de Oeral duidelijk niet zo vaak, dus dan stop je even en je maakt een praatje. Zo van: is alles in orde? Nog iets geschoten? In dit geval is er een extra aanleiding voor een praatje, want, nou ja, de tegenligger heeft wel een geweer om zijn schouder, maar draagt verder alleen een onderbroek.

Zijn stemming lijdt daar duidelijk niet onder. Ach, gewoon, zijn vrouw had al zijn warme kleren verborgen, meldt hij, zodat hij niet kon gaan jagen. Daar gaan de twee anderen – ik vind dat opvallend – in het geheel niet op in. Hen interesseert slechts wáár hij op gaat jagen.  Op wolven, luidt het antwoord, en of ze misschien ook wolvensporen hebben gezien.

Dat hebben ze. En kan hij geen warme jas gebruiken? Nee, hoeft niet, verderop is een jagershut en daar staan wel een paar viltlaarzen. Bovendien, het is warm, het is gewoon lente! Waarbij ik moet opmerken dat op Twitter als temperatuur bij dit winters tafereel -20 wordt genoemd, maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Iemand schrijft ook dat je dan iemands adem zou moeten kunnen zien. Ik houdt het op -5.

De man sluit af met: “Dan ga ik maar weer, ik bevries nog als ik hier met jullie sta.”

Waarna ik me afvraag wat er gezegd gaat worden, wanneer hij straks met zijn geschoten wolf terugkeert bij zijn vrouw. Hij maakt zich daar duidelijk niet druk over, dus dat zal ik dan ook maar niet doen.