In afwachting van ...

---------------

plagas-de-roedores-675x450.jpg

Op deze plek stond eerder mijn Nederlandse vertaling van een artikel van de Russische journalist Vladimir Kornilov, waarin hij uitvoerig beschrijft hoe Nederlandse correspondenten in Rusland volgens hem hun verhalen schrijven, of beter gezegd: verzinnen. Die vertaling publiceerde ik zonder zijn toestemming - wat me bij nader inzien niet correct leek.

Het Russische origineel vindt u via deze link.

Ik heb Kornilov inmiddels om toestemming gevraagd, maar heb nog geen antwoord ontvangen. In afwachting daarvan kan ik u mijn vertaling wel toesturen. Een verzoekje daartoe stuurt u naar e.m.hartman@chello.nl. 

(In het artikel beweert Kornilov onder meer dat de correspondent van de Volkskrant schrijft dat hongerende Moskovieten rattenvlees eten - vandaar de foto hierboven.)