Geen vergeving voor Arsjavin! Word niet meer verliefd op hem!

(Eerste publicatie: 8-2-2009)

Andrej Arsjavin, de nieuwe aanwinst van Arsenal, zat vanmiddag in de derby tegen Tottenham Hotspur op de bank, tot verdriet van de ware voetballiefhebber, tot tevredenheid van de ware communist.

We laten de communisten aan het woord. Al in december, toen de transfer van Arsjavin naar Engeland nog niet was afgerond, kreeg de kleine aanvaller onder uit de zak van het Centraal Comité van de Communisten van Petersburg en de Provincie Leningrad (KPLO):

“Sommige sportlui zijn hun patriottisme volledig kwijt, hun verantwoordelijkheid tegenover het Vaderland, hun dankbaarheid aan het land, ze hebben zich bezoedeld door een hang naar winst en comfort. Dat blijkt bij uitstek uit het gedrag van de getalenteerde speler van Zenit, Andrej Arsjavin… Voor altijd raakt jouw geestelijke band met moedertje Rusland verbroken, nooit zullen de simpele Russische mensen jou vergeven.”

Vorige week, nadat de overgang was beklonken, deden onze vrienden van het KPLO het nog eens dunnetjes over: “Arsjavin heeft zijn talent ingewisseld voor klinkende munt … Meisjes-supporters, ik roep U op om het de verrader betaald te zetten! Wordt niet meer verliefd op de slinkse Arsja! Schrijf de verdorven Sjava geen liefdesbriefjes meer, wacht hem niet op bij zijn auto, vooral omdat hij toch steeds minder in Petersburg zal zijn. Bijt op je tandjes en vergeet hem. Wij vinden echte helden voor onszelf – bescheiden, waardig, en niet iemand die bereid is om op z’n buik heel Europa af te kruipen op zoek naar valuta-biljetten!”

Zo horen we het graag. Meer is te lezen op http://www.kplo.ru/. Prachtige site.

hat.jpg