Arsjavin - het mannetje meer (nu minder) van Zenit

(Eerste publicatie: 18-5-2009)

IMG_1991.jpg

Slecht werk van de heren netcoördinatoren, gisterenavond. De tweede helft van TsSKA Moskou – Zenit viel samen met de eerste van sc Heerenveen – FC Twente, waardoor ik onze vrienden uit de provincie tijdens de bekerfinale in de grote stad Rotterdam voor de rust maar lekker zonder mij heb laten ploeteren.

TsSKA – Zenit: 2-1, door weer een belachelijke penalty kort voor tijd.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Zenit van nu niet meer het Zenit is van vorig jaar, toen we bij elke aanval een mannetje meer leken te hebben. Dat mannetje meer (zelfs de leek begrijpt dat ik Andrej Arsjavin bedoel) speelt nu bij Arsenal. En dan ook nog eens Danni geblesseerd, Timosjtsjoek op halve kracht …

We hadden wel weer met afstand het mooiste shirtje van het veld! Wit en dan dat blauwe V-motief rond de hals. Vergelijk dat eens met het schelrood/korenbloemenblauw van die gasten uit Moskou. Daar moesten ze ook eens punten voor geven! Door de vrouw van de scheidsrechter of zo. Hoewel je daar juist weer erg mee uit moet kijken. Russische vrouwen hebben een vreemde voorkeur voor van die rare kaketoe-combinaties.

i (1).jpg

Let trouwens op de 20-jarige Aleksej Ionov - hier op de foto. Die speelt over twee jaar Timosjtsjoek bij Bayern uit de basis.

Update: vijf jaar later moet ik vaststellen dat ik het met die Ionov niet goed gezien heb. Nooit doorgebroken. Verhalen over drank. Waar hij nu speelt weet ik niet.