Karpin, trainer van Spartak Moskou, maakt zo geen vrienden in Enschede

(Eerste publicatie: 15-4-2011)

Spartak Moskou verloor afgelopen week thuis met 5-2 van FC Porto. Eerder werd de heenwedstrijd al met 5-1 verloren. En dan weet je wat je krijgt: boze supporters. Die wachtten de spelers bij de uitgang op en lieten weten wat ze zoal op hun lever hadden.

Ik ga dat niet allemaal vertalen. Het klinkt onvriendelijk, laten we het daar op houden. Wat ik hieronder wel vertaal zijn de paar rare woordjes die trainer Valeri Karpin ten overstaan van de supporters plots aan FC Twente wijdt.

De supporters vragen waarom Spartak Moskou geen toppers aantrekt. “Die komen gvd niet hierheen!”, legt Karpin nogal ongeduldig uit. Hij wijst op FC Zenit, waar ze twee Portugese toppers hebben, Bruno Alves en Dani. En dat is ook geen garantie (1.32): “Met Bruno Alves, krijgen ze er ook drie om hun oren van Twente, dus wat nou, gvd, Twente, een schijtploeggie, drie stuks tegen, Bruno Alves, gvd, en Dani, tering!”

Wie weet loot FC Twente komend seizoen Spartak Moskou. En wie weet is vriend Karpin daar dan nog steeds trainer. Dan zal dit filmpje, vermoeden wij, nog wel een paar keer voorbijkomen.