Gazprom gaat sowieso de hoogte in - in de Altaj

(Eerste publicatie: 28-6-2009)

4.jpg

Gazprom hoeft niet te wanhopen. De geplande 396 meter hoge toren in Sint-Petersburg mag er dan misschien niet komen, een plekje dicht bij de hemel lijkt voor het bedrijf nu toch vezekerd. Het parlement van de republiek Altaj heeft besloten om de hoogste bergtop in het gebied de naam Gazprom te geven. Het gaat om het hoogste punt (3.412 meter) van de Koerajski bergrug (zie foto boven).

1364797467586-w750.png

Een verzoek om de berg Gazprom te dopen is ingediend bij de cartografische dienst in Moskou. De bergtop is nog naamloos. De regio Altaj is voor Gazprom heel belangrijk en omgekeerd geldt hetzelfde. Wij verwachten dat het verzoek zal worden ingewilligd. En dan is het de bedoeling dat het logo van het bedrijf op de top wordt geplaatst. Dat zal wel niet het complete, liggende logo worden, maar alleen de eerste letter, de G met de vlam. Dan lijkt het allemaal nog hoger, natuurlijk. Of het logo te zien zal zijn vanuit het dal weet ik niet, maar het zou mij niks verbazen.

Er is in het dorpje Majm (ook in de Altaj) trouwens al een Gazpromstraat. In de hoofdstad Gorno-Altajsk komt er ook eentje.

De Altaj is een belangrijk doorvoergebied voor gas richting China.

truba_large.jpg