Poetins antwoord op de Magnitsky Act: Senatoren mogen niet meer op vakantie naar Voronezj.

(Eerste publicatie: 23-11-2012)

De aandelen van General Motors zijn gekelderd, nadat bekend was geworden dat de algemeen-directeur een visum was geweigerd voor een vakantie in Goedermes, TsjetsjeniĆ«. Donald Trump kan zijn Moskouse project (kiosken bouwen bij de stations van de blauwe metrolijn) wel vergeten. Een groep Amerikaanse senatoren, op een toeristisch uitstapje naar de provincie Tsjeljabinsk, strandde al op het Moskouse vliegveld  Domododevo. Visa geannuleerd! Leden van het Congres hebben plots geen toegang meer tot het Russische banksysteem, en weg zijn hun spaarcentjes. En hun jaarlijkse vakantie naar Voronezj? Vergeet het maar.

Nou ken ik Voronezj toevallig behoorlijk goed, en gelooft u mij: dat komt aan, hoor.

Update: Ik kwam inmiddels ook de Engelstalige versie tegen zonder Russische voice over: