Nagenoeg compleet: het oude weblog Rusland veraf en nabij.

Op 24 oktober 2008 begon ik met mijn weblog Rusland veraf en nabij. Ruim vijf jaar en 772 stukjes later zette ik er daar een punt achter. Mijn blog verhuisde naar een nieuwe plek en werd omgedoopt in Rusland in woord en beeld – en belandde op de site waar u zich nu op bevindt.

Nagenoeg alle artikelen van het oude blog zijn meeverhuisd naar deze nieuwe plek – u vindt ze hieronder, in aflopende volgorde: hoe verder omlaag, hoe ouder het artikel. Boven elk stukje staan twee data: tussen haakjes de datum van de eerste publicatie (op het oude weblog), en daarbij de datum van de hernieuwde plaatsing op Rusland in woord en beeld.

Wanneer ik bij de verhuizing van zo’n oud stukje een schrijffout tegenkwam, is die verbeterd. Een enkele foto bleek plots onverplaatsbaar en onvindbaar, die heb ik vervangen. Reacties onder de artikelen zijn - op een enkele uitzondering na - niet meeverhuisd. Dat bleek onbegonnen werk. 

Leest u vooral even de uitleg over het gebruik van de trefwoorden. Anders mist u mogelijk een hoop.