Hoe de KLM in Rusland potentiële reizigers verleidt. Een reclamecampagne in vijf filmpjes.

KLM Следуйте за мечтой /  KLM – volg je droom. Met die leuze is onze eigen KLM in Rusland een reclamecampagne begonnen om de reiziger uit dat grote land te verleiden tot een vliegreis met de KLM. Maar een leuze alleen is tegenwoordig natuurlijk niet genoeg. Dus maakten ze er speciaal voor de Russische klant vijf mooie filmpjes bij.   

Ik weet weinig van de reclamewereld, maar ik vermoed dat ze er bij de KLM – of tenminste bij het ingehuurde reclamebureau – een serieuze studie van hebben gemaakt: wat spreekt onze potentiële klant in Rusland aan?

Het resultaat van dat onderzoek ziet u hieronder. De filmpjes laten vijf stappen zien die bijna iedereen op een vliegveld zet, maar zet u die met een KLM-ticket op zak, dan ziet de wereld (en vooral uw vrouwelijke medereizigers) er plots een stuk aantrekkelijker uit.

Zou de KLM zo’n campagne ook op Nederland durven loslaten? Ik betwijfel het. Het lijkt me veel te dik aangezet – waarmee ik  niks ten nadele wil zeggen van die ingehuurde actrice in haar werkelijk prachtige blauwe zomerjurk. Jammer dat ze niet in alle filmpjes meedoet.  


Het wat oudere stel heeft via internet geboekt:


Lieverd, vlieg je alleen? Ik ook, vroeger. Tot ik hem ontmoette. Waar? Hier in deze vertrekhal!:

 

En hier verschijnt ze – iets nadrukkelijker, al is het maar even – in volle glorie. Ik vermoed toch dat KLM Nederland hier een flinke streep door zou hebben gehaald:

 

En hier is ze nog wat voller in beeld. Prachtige muziek ook: