Russisch voetbalelftal in het nieuw. Au!

(Eerste publicatie:  26-3-2009)

Zit je één dag niet achter de computer, hebben ze het shirt van het Russische voetbalelftal veranderd.

Ik vind het verschrikkelijk. Kijk nou:

47522.jpg

Ja, zegt voorzitter Moetko van de Russische voetbalbond, met dit shirt gaan we terug naar de bron van het Russische voetbal. (Onzin, lijkt me. Iemand enig idee wat hij daarmee bedoelt?). De firma Adidas, leverancier van het spul: “Het bordeauxrood weerspiegelt het nationale koloriet. Je zou het kunnen vergelijken met de kleur van de muren van het Kremlin.” Je moet maar durven.

Het is toch verdorie of je straks voor Portugal zit te juichen. En voor een supporter van Rusland / Oranje is dat - sinds we na het vertrek van de heren Völler en Matthaus de Duitsers eigenlijk best sympathiek zijn gaan vinden - toch ongeveer het ergste wat er is. Je ziet Pavloetsjenko ook denken: wat ze me nou weer hebben aangetrokken ...

3(15).jpg
1237994490_0815.291x400.jpeg

 

Gelukkig ziet het trainingspak van Guus er een stuk beter uit. Dat rood-wit-blauw, dat hebben ze vast speciaal voor hem gedaan. En misschien ook een beetje voor ons, ter compensatie van dat idiote Portugalrood.