Bono en Sjevtsjoek

(Eerste publicatie: 26-8-10)

Ik ben niet zo’n wilde concertganger meer. Santana, The Who (mét Keith Moon), The Rolling Stones, Led Zeppelin, Rory Gallagher, Joe Jackson, JJ Cale en The Boomtown Rats… Ik ging er voor naar Rotterdam, Den Haag, Utrecht. Vaak viel het een beetje tegen (Gallagher en Jackson uitgezonderd), maar je had zo veel voor je kaartje betaald, dat gaf je liever niet toe.

Tegenwoordig heb ik niet meer zo’n behoefte aan suizende oren, maar hier had ik toch wel heel graag bij willen zijn: Joeri Sjevtsjoek en Bono gisteren in Moskou.

Terzijde: vanaf zaterdag zit ik enkele weken in Sint-Petersburg. Mijn weblog krijgt gedurende die tijd een iets ander karakter. Ik ga debuteren als stadsverslaggever. Noteren wat ik zoal tegenkom. In opdracht van mijzelf, hoofdredacteur (en enig aandeelhouder) van dit blog.