Door Zenit ontslagen Dick Advocvaat gaat het niet drooghouden

(Eerste publicatie: 10-8-2009)

Dick Advocaat is ontslagen door Zenit Sint-Petersburg en kan zich opmaken voor een prachtig afscheid.

Niet door het bestuur van de club. Dat dankt Dick op de website voor het vele goede werk, maar echt hartelijk klinkt het allemaal niet. Ja, onder Advocaat zijn prachtige successen behaald en die zijn verbonden aan zijn naam. Maar sinds hij getekend heeft als bondscoach van België, “zijn de resultaten van Zenit aanmerkelijk verslechterd en de plaats van de ploeg op de ranglijst bevalt de supporters en de leiding niet”.

Geen woord over het vertrek van de steunpilaren Arsjavin en Timosjtsjoek en de langdurige blessure van die andere topper, de Portugees Dani. En natuurlijk al helemaal niet over het onvermogen van het bestuur om die gaten te vullen met geslaagde aankopen.

Wel nog een klinisch slotzinnetje: “De club bedankt Advocaat – en gaat verder”.

Een prachtig afscheid krijgt Advocaat van de supporters. Dat gaat iets worden waarbij het vertrek van Gertjan Verbeek uit de Kuip volledig verbleekt. Een ere-escorte op de lange, rechte Moskovski prospekt naar het vliegveld, spandoeken, vuurwerk. En bij het vliegveld een massa mensen die Dicks naam scanderen, hem er niet door willen laten en hopelijk ook nog dat prachtig Zenit-clublied inzetten. Ik voorspel dat Dick uit Den Haag het daarbij niet droog houdt.

Update: Inderdaad, Dick hield het niet droog. Kijk maar hier.