Het mooiste uitzichtpunt van Moskou

Eerste publicatie: 4-9-2009)

Op de foto: de Mussenheuvels in Moskou. In de verte, aan het eind van het asfalt, het bekendste uitzichtpunt van de stad. Ik durf er wat onder te verwedden dat negen van de tien mensen die daar staan te kijken, geen idee hebben dat er achter hen een nog veel mooier uitzichtpunt is: het Museum van Aardwetenschappen, bovenin het gebouw van de MGU, de Universiteit van Moskou.

Het museum telt zeven verdiepingen:

Vrij toegang tot het museum heb je alleen met een studentenkaart. Overige bezoekers kunnen zich aanmelden voor een excursie op werkdagen (939-28-76, 09.00 – 12.00 uur). Meer info op de site van het museum (Russisch). Meer foto’s op de site van Sergey Dolya.

Op die site trof ik een paar dagen geleden onder bovenstaande foto’s een intrigerende reactie aan. Op de plek in het gras, waar op een bepaalde dag in juli, exact op een bepaald tijdstip, het topje van de schaduw van de MGU-toren valt, ligt een hond begraven. Nou kan ik alleen die reactie niet meer vinden, en hoe laat het nu precies was en op welke dag, weet ik niet meer. En ik ga daar op dat grasveld natuurlijk niet zo maar een beetje op goed geluk staan graven.