Een klein beetje Woodstock in Kaloega

(Eerste publicatie: 16-6-2009)

ph2009-IMG_4775~.JPG

Het zit er weer op voor dit jaar, Poestye Cholmy, een meerdaags festival in de open lucht in de provincie Kaloega, ten zuid-westen van Moskou. Poestye Cholmy (Lege Heuvels) is “een gemeenschap van mensen verbonden door hun liefde voor niet-formele kunst in al haar uitingsvormen”. De missie van het festival: de vorming van een positieve blik op de wereld en op jezelf.

Te oordelen naar de foto’s - ik was zelf niet aanwezig – is die missie geslaagd, in elk geval voor de vier dagen dat het festival duurde, al dreigde het slechte weer nog flink roet in het eten te gooien.

ph2009-IMG_5002~.JPG

Poestye Cholmy vindt al zes jaar plaats in de provincie Kaloega, maar wel telkens op een andere lokatie “om de platgetreden natuur te laten herstellen”. Verhuizen naar een andere regio is niet uitgesloten, zegt de organisatie op de festivalsite. Misschien naar het noorden (“dichter bij de wortels”), verder weg van de steden, of naar de Mongoolse woestijn.

ph2009-IMG_4468~.JPG

De woorden Woodstock en Oerol komen bovendrijven … Het oogt in elk geval zeer sympathiek en ik had er best een kijkje willen nemen, al is het de vraag of ik het festivalterrein dit jaar zou hebben gehaald. Regen op de eerste dag maakte de wegen in de buurt onbegaanbaar. Het programma moest worden ingekort en er konden nog maar drie podia worden gebouwd. De organisatie waarschuwde: “Nieuwe auto’s worden tegengehouden, er is geen parkeerplaats, de wegen zijn onbegaanbaar. De auto’s staan op 15 km van het festival. Die afstand groeit met elke auto die erbij komt.”

ph2009-IMG_4695~.JPG
ph2009-IMG_4958~.JPG
ph2009-IMG_5055~.JPG

De afterparty vindt plaats op 26 juni, gewoon in Moskou:

TrqzsXzvnoQgNUx8pm5-FA-poster.jpg